2024 Bursluluk Sınav Başvuruları

30.01.2024 173

2024 yılı ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sinavi basvuruları 13 Şubat' ta başlıyor. 21 Nisan 2024 saat 10:00 da yapılacak sınavın sonuçları 17 Mayısta açıklanacaktır. Sınav başvuruları 13 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında gerekli belgeler ile birlikte okul müdürlüklerine öğrenci velisi tarafından bizzat yapılacaktır. Başvurularda sorun yaşamamak için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

Sınav Kapsamı

a. Sınavda 4'er seçenekli 80 soru sorulacak, sınav süresi 100 dakika olarak uygulanacaktır.

c. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30'da sınava katılacakları binada hazır bulunacaktır.

ç. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi blunduracaktır. (Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.)

d: Sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler(8. sınıflarda Din Kült. ve Ahl. Bil+ T.C. İnk. Tar. ve Atatürkçülük) derslerinden 20'şer soru sorulacaktır. 3 Yanlış 1 Doğruyu götürmektedir. Tüm derslerin katsayıları eşittir.

Gerekli Belgeler

* 2023 yılına ait gelir belgeleri (Aile fertleri ve bakmakla yükümlü olduğu kişi var ise tümünün belgeleri)(111.600 TL'yi geçmemeli)

* Ailede reşit kişilerin herhangi bir geliri yoksa belgelendirilmelidir. (E devlet üzerinden alınabilir.)

* Nüfus Kayıt Örneği

* Ek 1 Belgesi

Kılavuzun tümüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz...

Kaynak: www.meb.gov.tr