Tahliye Tatbikatı

22.10.2021 756

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü öğretmenimiz Murat CERİT'in danışmanlığında öğrencilerimize tahliye eğitimi verildi. Akabinde ikaz alarm sirenleri çalınarak tahliye tatbikatı yapıldı. Öğrenciler acil durumlarda çıkacakları merdivenlerden ve acil kapılardan dışarı çıkarak okul bahçesine toplandı. Burada eksikliklerin neler olduğu hakkında yapılan açıklamanın ardından sivil savunmanın öneminden bahsedilerek tatbikat başarıyla sonlandırıldı.

Ülkemizde sıkça görülen ve başta deprem olmak üzere sel, heyelan gibi afetlere yönelik afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gereken doğru davranışları ve Temel Afet Bilinci kültürünü tüm halkımıza kazandırmak hedefiyle 2021 yılı "AFET EĞİTİM YILI" ilan edilmiştir.  Bu amaçla yayımlanan videoları sizlerle paylaşıyoruz. Unutulmamalı ki, Afet sırasında değil öncesinde yaptıklarımız hayat kurtaracaktır.

"Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi" için lütfen tıklayınız.

"Deprem Sonrası İlk 6 Saat" videosu için lütfen tıklayınız.

22-10-202122-10-202122-10-202122-10-2021